ACO

Als producent en ontwikkelaar van innovatieve en duurzame afwateringsproducten en -systemen is ACO dé specialist in watermanagement

Introductie op Vakbeurs Klimaat: Innovatieve Infiltratiegoot

In dorp of stad zijn infiltratiemogelijkheden als gevolg van ruimtegebrek niet overal mogelijk. Dit vraagt om een innovatieve oplossing: de ACO Infiltratiegoot. ACO introduceert deze infiltratiegoot tijdens de Vakbeurs Klimaat op standnummer 2.3.36. De Infiltratiegoot vangt hemelwater op en infiltreert het lokaal, hoog aan het oppervlak, in de bodem. Hierdoor wordt uitdroging van de bodem voorkomen en de riolering ontlast. De geringe inbouwdiepte heeft als bijkomend voordeel dat de aanlegkosten beperkt zijn. Dankzij de vriendelijke en ondiepe inbouwmethode is nu elk binnenstedelijk gebied klimaatbestendiger te maken. Kortom, een win-winsituatie voor dorp, stad, mens en natuur!

ACO SpongTop genomineerd voor Gouden Gieter 2019 in categorie Beste Product

De ACO SpongeTop is de klimaatrobuuste oplossing die wateroverlast voorkomt en verkoeling biedt op warme dagen. De SpongeTop heeft een capillaire werking en vormt de basis voor een groendak. Doordat de SpongeTop het hemelwater opneemt en vasthoudt komt er slechts een klein deel in vloeibare vorm van het dak af, waardoor de riolering wordt ontlast en wateroverlast wordt voorkomen. De sedum op de SpongeTop zorgt voor de verdamping van het regenwater, hierdoor wordt stedelijke opwarming voorkomen. Bovendien is deze groene dakbedekking een belangrijke voedselvoorziening voor insecten die zorgt voor meer biodiversiteit in de stad. Kortom, dankzij de SpongeTop wordt de riolering ontlast, voorkom je wateroverlast, zorg je voor meer biodiversiteit en verkoeling op warme dagen. Kom je hem op onze stand bekijken?

Op onze inspiratiestand vertellen wij u graag meer over:

  • Onze nieuwe ACO infiltratiegoot die het riool ontlast en uitdroging bodem voorkomt.
  • ACO SpongTop, die genomineerd is voor de Gouden Gieter
  • Esthetische inrichting van de openbare ruimte
  • Klimaatbestendige leefomgeving
  • Afwateringsoplossingen

Graag verwelkomen wij u op stand 2.3.36

Wat wij voor u doen

Door de toenemende noodzaak van klimaatadaptieve maatregelen wordt het belang van goede kennis steeds groter. ACO kan met haar decennia ervaring en diversiteit aan producten water opvangen, bufferen, verdampen en eventueel infiltreren in de bodem, zodat uiteindelijk de riolering wordt ontlast. Want als de riolering het niet aankan, ontstaat er wateroverlast. Juist daarom zitten wij al vroegtijdig aan tafel bij de opdrachtgever om mee te denken over waterbeheer. Hierdoor worden de randvoorwaarden voor bouwprojecten eerder duidelijk en kunnen er maatwerkoplossingen worden geboden. Collect, clean, hold en release zijn belangrijke thema's bij ACO. Aan deze thema's zijn diverse oplossingen verbonden voor het opvangen, behandelen, bergen en afvoeren van regenwater. Met deze oplossingen zorgt ACO ervoor dat mensen en natuur optimaal profiteren van regenwater. Wij zijn benieuwd naar uw afwateringsvraagstuk.

#ACO #klimaatbestendig #klimaatverandering #klimaattuin #afwateringstechniek #hemelwater #lijngoot #lijnafwatering #SpongeTop #Stormbrixx #Rainbloxx #waterbuffer #groendak

  • Ontdek alle denkbare noviteiten voor een water-, hitte- en droogtebestendige leefomgeving.

  • Ontdek alle denkbare noviteiten voor een water-, hitte- en droogtebestendige leefomgeving.

  • Ontdek alle denkbare noviteiten voor een water-, hitte- en droogtebestendige leefomgeving.